Eroakirkosta-fi -sivuston väärinkäyttö ja maistraatin välinpitämättömyys

Hyvä naispuolinen ystäväni oli pyrkimässä kummiksi. Hän sai kuitenkin pian tietää, että ei voikaan ryhtyä kummiksi, koska hän ei kuulu enää kirkkoon. Tämä tuli suurena yllätyksenä hänelle ja hänen miehensä ryhtyi ottamaan selvää tapahtuneesta.

Nähtävästi joku oli tahtonut erottaa hänet kirkosta eroakirkosta.fi -sivuston kautta ja oli onnistunut siinä. Maistraatti ei suostunut antamaan tietoja ja tahtoi lakaista tapahtuneen pöydän alle. Sen verran tietoja sai mies urkittua, että ainakin ystävättäreni paikkakunta oli syötetty palveluun väärin. Sitä, oliko henkilötunnusta mukana tai edes sukunimi oikein, ei kerrottu; he kun olivat menneet naimisiin pari kuukautta aikaisemmin ja ystävättäreni oli vaihtanut sukunimeä.

Julkisuuteenkin on tullut jo tietoja siitä, että joitakin piispojammekin on yritetty erottaa kirkosta samaisen palvelun kautta. Tällöin maistraatissa on huomattu, että piispa tuskin haluaa erota kirkosta ja perään on esimerkiksi soitettu. Mutta miten tällaisen kanssa tulisi menetellä? Muistaakseni on rikollista varastaa toisen henkilöllisyys ja vaikkapa yrittää erottaa joku kirkosta, tässä tapauksessa vielä sellaisen, joka ei tahdo erota kirkosta. Se, että tapahtuneesta ei tule tietoa muutenkaan kuin vasta kummia valittaessa, on järkyttävää. Tätä järkyttävyyttä lisää se, että maistraatti on toiminut todella väärin pannessaan täytäntöön henkilön erottamista kirkosta, jonka tiedot on jo lähtökohdin syötetty väärin vapaa-ajattelijoiden palveluun.

Miksi tällaista sallitaan ja tähän ei puututa? Maistraatti kyllä korjasi virheen ja ystävättereni kuuluu taas kirkkoon, mutta ei tällaista silti pitäisi tapahtua. Ja maistraatin oma hyssyttely asiasta ei ole myöskään kovin hyvä juttu.

1 thought on “Eroakirkosta-fi -sivuston väärinkäyttö ja maistraatin välinpitämättömyys

  1. Muistaakseni jotkin maistraatit varmistivat kaikki eroajat, mutta sitten käytäntöä yhdemukaistettiin ja varmistuksia ei enää tehdä. Onhan se nyt halvempaa kun ei tarvitse soitella.

    Kirkosta erottaminen. Sepäs veikeä vappujekku. Hetun tietämällä siinä onnistut.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s