Jeesusko antaisi elämän?

Jeesus antaa elämän. Tämä on todella kliseinen, vanhanaikainen käsitys Jeesuksesta. Kaikki kliseinen ja vanhanaikainen taas on roskaa, eikö totta? Meidän elämämme on ihan tarpeeksi hyvä ilman Jeesustakin.

Mutta entä jos asia onkin toisin? Entä jos meidän elämämme ei olekaan, sanotaanko, riittävää? Voimme etsiä siihen sisältöä kuka ihmissuhteista, kuka rahasta ja menestyksestä, kuka downshiftaamisesta… Mutta jääkö jotain puuttumaan? Kuten Blaise Pascal sanoi, se Jumalan muotoinen aukko täyttyisikin vain Jumalalla, jonka me opimme tuntemaan Kuningas Jeesuksen kautta. Jos Pascal olisi oikeassa, tämä 2000 vuotta vanha sanoma Jeesuksesta tosi elämän, yltäkylläisen elämän antajana (Joh. 14:6, 10:10) tulisikin todella ajankohtaiseksi jokaisen nyky-yhteiskunnan kaduntallaajan elämässä – kaikesta kliseisyydestään ja vanhanaikaisuudestaan huolimatta.

Kuningas Jeesuksessa on kristityn identiteetti. Se ei lepää meidän omassa elämässämme, siinä mitä me ajattelemme tai mitä me teemme; se riippuu yksin Jeesuksessa ja Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta täyttyneessä pelastuksessa. Jeesus elämän antajana ei tarkoita sitä, että me menestyisimme elämässä ihmisen mittapuilla paremmin. Se ei tarkoita sitä, että kaikki huolet ja murheet yhtäkkiä kaikkoaisivat, että kärsimys poistuisi. Jeesus haastaa meidät miettimään ajatuksiamme ja tekojamme, muuttamaan niitä ja huomaamaan oma vajavaisuutemme ja tarpeemme päästä takaisin maailmankaikkeuden Herran, kosmoksen Luojan ja meidän jokaisen henkilökohtaisen Isän, Vapahtajan yhteyteen ja hoitavaan rakkauteen. Ja Jeesuksen kautta me pääsemme siihen yhteyteen, joka aloittaa meissä muutosprosessin, joka tulee täydelliseksi vasta taivaassa.

Sitä on yltäkylläinen elämä. Se ei ole helppoa. Se ei ole kärsimyksestä vapaata. Se ei tuo meille mainetta ja kunniaa. Mutta se on täyttä elämää. Ja sitä Jeesus antaa; oletko ottanut sen jo vastaan?
——–
Teksti on alunperin ilmestynyt Lempäälän-Vesilahden Sanomissa hartaustekstinä 06.10.2011.

Advertisement

1 thought on “Jeesusko antaisi elämän?

  1. Päivitysilmoitus: Ajasta aikaan varjellut – Lempäälän seurakunnan lähikirkkohistoria | Aamunvaloa, luottamusta, janoa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s