Kansanlähetys on suvaitsematon!

Minusta Suomen valtio on todella syrjivä. Ja Yhdysvaltojen valtio. Esimerkiksi Arnold Schwarzenegger ei pääse siellä ehdolle presidentiksi, koska on itävaltalaissyntyinen. Eivätkä muut kuin Suomen kansalaiset voi asettua ehdolle Suomen presidentinvaaleihin. Saati sitten, että pääsisivät presidentiksi! Senkin syrjijät, sanon minä!

Eikö ole todella vanhanaikainen, ihmistä kansalaisuuden perusteella syrjivä käsitys, ettei saisi olla maan presidentti, vaikka nyt sattuisi olemaan toisen maan kansalainen? Toimihan Kwame Nkrumahkin, Ghanan ensimmäinen presidentti, Guineankin “kakkosmiehenä” hetkisen. Todella syrjivää sanon minä!

Minusta Vapaa-ajattelijat ovat erittäin suvaitsemattomia. He tuskin hyväksyisivät kristittyä tai edes mihinkään yliluonnolliseen uskovaa puheenjohtajakseen. Sisäänpäinkääntynyttä sakkia sanon minä! Miten ne voivat olla noin ahdasmielisiä? Mitä nyt siitä, että usko yliluonnolliseen ja uskonnollisuus sotii koko Vapaa-ajattelijoiden aatetta, ateismia, vastaan?

Minusta Kansanlähetys on erittäin suvaitsematon. Se kun ei suosi työnhaussa ihmisiä, jotka sotivat sen teologiaa ja arvoja vastaan. Mitä nyt siitä, että työntekijän elämäntapa sotii SEKL:n teologiaa vastaan? Ja SEKL tahtoisi, että heidän työntekijänsä sitoutuisivat SEKL:n arvoihin! Hirveää!

Minusta kirkko on todella suvaitsematon. Sehän vaatii papeilta pappisvalassa, että “minä lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan kautta, että minä, toimittaessani Jumalan seurakunnassa saarnavirkaa, jonka nyt olen valmis ottamaan vastaan, olen uskollisesti ja puhtaasti pysyvä Jumalan pyhässä sanassa, joka on ilmoitettu Vanhan ja Uuden Testamentin profeetallisissa ja apostolisissa kirjoissa, sekä evankelis-luterilaisen kirkon siihen perustuvassa tunnustuksessa, niin etten julkisesti julista ja levitä enkä salaisesti edistä ja suosi sitä vastaan sotivia oppeja…” Onpas vanhanaikaista. Ei kai ne enää tollasta meinaa? Ai niin, eihän ne enää niin tee. Kyllä nykyään saa kaikkea muuta kirjottaa ja puhua, julkisesti sanoutua irti klassisista opinkohdista ja kaikesta. Ei huolta, kunhan vaan on homokysymyksessä sitä ainoaa oikeaa mieltä. Muutenhan olisi äärifundamentalistinen suvaitsematon homofoobinen kiihkohihhuliuskova. Eihän me nyt sellasta, eihän?

Huomatkaahan myös taikasana ”minusta”.

2 thoughts on “Kansanlähetys on suvaitsematon!

  1. Luin kirjoituksesi alun perin Kotimaa24:stä. Koska en voi kommenotida sinne, kommentoin tänne, että hyvä ja rohkea kirjoitus, jatka samalla mallilla :)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s