Uusi alku 2012

Entä jos vuosi 2012 ei tuokaan mukanaan maailmanloppua vaan uuden alun, myös nuorisotyön kannalta?

Itselleni jokaisen vuoden uusi aloitus on jo pitkään ollut Lempäälän seurakunnan nuorisotyön lähes täysin talkoovoimin järjestetty Uusi alku -loppiaistapahtuma, joka tänä vuonna järjestetään jo 34. kerran. Tämä kristillinen minifestari kerää vuosittain yli 1000 kävijää piskuiseen liikuntahalliin Lempäälän keskustan, vai pitäisikö sano Ideaparkin, kupeeseen. Viime vuosina tapahtuma on muuttunut yhä interaktiivisempaan muotoon; sitä voisi jopa kuvailla suurseuroiksi.

Mitä nuoret tahtovat? Mitä itse olen tahtonut koko aktiiviseurakuntalaisaikani? Olen tahtonut tehdä, päästä konkreettisesti käyttämään niitä lahjoja, joita Jumala on armollisesti itselleni suonut, jotta Jumalan valtakunta voisi päästä eteenpäin. Joskus en ole uskaltanut, joskus olen pelännyt, joskus en ole jaksanut, joskus ei ole annettu haluamaani tilaisuutta (mikä joskus on ihan hyväkin). Yksi vuosittainen tapahtuma on kuitenkin sellainen, jossa jokainen pääsee harjoittelemaan, kokeilemaan ja ihastumaan siitä, että jokainen riviseurakuntalainenkin (jos sellaisia on) voi antaa ne viisi leipää ja kaksi kalaa Jumalan siunattavaksi, tapahtuman juontajaa, stand-up -koomikko Mikko Vaismaata muutaman vuoden takaa lainaten. Ja ne voivat riittää ja tehdä ihmeitä. Uudessa alussa olen itse päässyt tätä harjoittelemaan. Ja kyllä Jumala siunaa.

Mitä nuoret kaipaavat nuorisotyöltä? Mitä itse olen kaivannut nuorisotyöltä? Opetusta: selkeää ja raitista opetusta Vapahtajastamme, joka ei jätä ketään kylmäksi. Sitä raskasta sanomaa, joka pakottaa muodostamaan kannan joko puolesta tai vastaan tämän elämän aikana. Opetusta Jeesuksesta, joka lohduttaa, auttaa, haastaa ja ennen kaikkea rakastaa tavalla, joka tuntuu, rakastaa niin, että ihminen ei jää enää samanlaiseksi kuin on aiemmin ollut. Tätä olen saanut aikanani saada viikoittain omassa seurakunnassani ja myös joka vuoden alussa Uudessa alussa.

Mitä muuta nuoret kaipaavat? Yhteisöä, yhteisöllisyyttä, joka ravitsee. Ystävä auttaa ja rukoilee. Tekstiviestit seikkailevat. Tämä pyysi rukousta ja olisi iloinen, jos rukoilisin. Tämä ei oikeastaan pyytänyt rukousta, mutta minusta tuntuu, että hän kaipaisi sitä, eikä se rukoilu koskaan ole pahitteeksikaan. Yhdessä tekemisen meininkiä, joka ravitsee niin ruumista, henkeä kuin sieluakin. Urheilua, raamattupiiriä, hauskanpitoa ja vakavoitumista, keskusteluja, projekteja.

Mitä vielä voisi kaivata, jos sitä osaisi? Messua, joka ei ole kaavoihinsa kulahtanut. Messua, joka on puhaltanut pois pinttyneet pilvet, joka ei ole pakkopullaa ja suorittamista, raskasta istumista penkissä. Messua, jossa puhaltavat uudet tuulet ja joka ei ole nuoren sukupolven mielestä kulttuurisesti jälkeenjäänyt. Messua, jossa voi olla oma itsensä, nauttia Jumalan läsnäolosta, pyytää syntejään anteeksi ja saada ne kokemuksistaan tai kokemattomuudestaankin huolimatta anteeksi Jumalan Sanan pohjalta. Sellaista messua, jota voi päästä myös itse toteuttamaan eikä pastori hoitaisi kaikkea. Siellä ei nukahtaisi penkkiin paperinmakuisen saarnan aikana. Saarnassa ei puhuttaisi ympäripyöreitä tai perunanpyörittämistä, vaan se olisi oikeasti ajankohtaisesti oivaltava, rakentava ja raitis. Messua, jossa pääsee alttarin äärellä yhteyteen Kristuksen ruumiiseen, joka läpäisee kaikki sukupolvet ja kirkkokuntarajatkin, vaikka täällä se joskus tuntuu niitä erottavankin. Messua, jossa tuntee olevansa yhtä suurta rintamaa, joka on valmis ottamaan vastaan sen viestikapulan, jonka vanhempi sukupolvi meille nuorille kristityille antaa. Jos muualla sitä ei saa, Uusi alku tarjoaa nuorelle senkin.

Jos ette ole tutustuneet tähän outoon tapahtumaan ja tietoisuus kristillisestä nuorisokulttuurista koostuu vain Maata näkyvissä -festareista, voisi olla tutustumisen aika. Uusi alku 2012 järjestetään lauantaina 7.1.2012 Lempäälässä.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s