Taukoa kirjoittelusta

Olen aika hyvin pysynyt tavoitteessa julkaista yksi kirjoitus kuukaudessa tänne sivuilleni, kesäkuukausia lukuun ottamatta. Syksyllä vietän kuitenkin todennäköisesti hiljaiseloa kirjoittelun puolella, ainakin sen aikaa, kunnes gradu on kirjoitettu ja teologie magister -paperit löytyvät takataskusta. En myöskään pidä opetuksia missään syksyn aikana samaisesta syystä.

WordPress ystävällisesti tilastoi kävijämääriä. Niinpä tauon aikana voi lukaista vaikkapa vanhoja klassikoita. Top 5 -luetuimmat kirjoitukset, yllättävää kyllä:

  1. Ruotsinvihaajasta opiskelijaksi Åbo Akademiin, osa 1. Miten hankitaan ruotsin kielen taito? – Tätä kirjoitusta on luettu selvällä marginaalilla eniten. Se on myöskin herättänyt kunnolla keskustelua ja näppäimistön sauhua! Erityisesti korkeakouluhaun sekä lukuvuoden alun aikaan Google tuo vierahaita kyläselle.
  2. Hajanaisia ajatuksia ennen avioliittoa – Hieman yli kolmen vuoden takaa nuoren klopin ajatuksia avioliitosta ja seurustelusta ja muustakin. Seksistäkin. Allekirjoitan edelleen.
  3. Ruotsinvihaajasta opiskelijaksi Åbo Akademiin, osa 2. Suomenkielisenä Åbo Akademissa. – Jatko-osa, jossa keskustellaan itse opiskelusta ei enää kiinnostanut niin paljoa. Googleakin väsyttää.
  4. Joulupukki matkaan jo käy – Ikirallatus löytää uusia lukijoita joka joulu. Postitontun ärsytyksestä inspiraation saanut teologinen analyysi ikivihreästä hirviöstä.
  5. Joutuvatko ateistit jatkossa tukemaan hihhulointia verovaroin? – Todella pikainen kirjoitus yhteisöveron kirkollisen osuuden lakkauttamisesta ja sen korvaavasta kiinteästä valtionavustuksesta (=valtion maksama maksu julkisoikeudellisista palveluista, joita kirkko tuottaa), joka aiheutti paljon närää jopa Talouselämää-lehdessä.

Viidestä luetuimmasta kirjoituksesta kolme ovat varsin nopeasti riipaistuja aivopieruja. Sen sijaan viiden vähiten luetuimman kirjoituksen joukossa löytyy todellisia aarteita! Top 5 vähiten luetut (poislukien ne kirjoitukset, jotka on julkaistu blogspot-aikoina tai Kotimaa24:ssä):

  1. Yhtenäiskulttuurin kirkkotavat, osa 2. – Vanha viisaus ei oo in.
  2. Mikä ihmeen Vanha testamentti? osa 1/3: Miksi kristittyä kiinnostaa? – No ei kiinnosta.
  3. Mikä ihmeen Vanha testamentti? osa 3/3: Onko Vanha testamentti fan fictionia? – On on, daa.
  4. Luomakunnan Jumala kaupungissa – Alustus Kirkon nuorisopäivillä. Tosin tulin kauheaan kuumeeseen ja paja, jossa alustus piti esittää, peruttiin pajanpitäjän sairastuttua.
  5. Vuoden 2015 kymmenen parasta kirjaa, osa 2/2 – Näihin katsauksiin olen panostanut kaikkein eniten. Osaa on luettu enemmän, osaa vähemmän.

Siinä lukuvinkkejä tauon ajalle. Jos sitten taas viisastuisi tauon jälkeen, ja kirjoittaisi jotakin fiksua höpinöitten ja täytepostausten sijaan!

Hyvää syksyn alkua!

!להתראות

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s