Musiikki

Musiikki on myös yksi kiinnostukseni kohteista. Yläasteaikana Guitar Heron, John Myungin ja Lempäälän seurakunnan tarjoaman mahdollisuuden viitoittamana tartuin bassokitaraan ja sillä tiellä ollaan edelleen. Basistilla ja teologilla on myös ainakin yksi asia yhteistä: neljä vierasta kieltä.

Samoihin aikoihin bassokitaran hankkimisen kanssa perusteltiin Lempäälän nuoressa seurakunnassa ensimmäistä gospelbändiviritystämme. Kolmistaan siinä soittelimme ja harjoittelimme soittamista useamman vuoden esiintyen pääasiassa oman seurakunnan tapahtumissa. Aikamoista räpellystähän se taisi olla. TYKin kautta päädyin bassottelemaan hetkeksi aikaa toiseenkin bändiin. Siinä lukiosta valmistuttua tai vähän sen jälkeen soittaminen lopahti.

Myöhemmin olen myös itseopetellut ihan kitaransoittoa, vähän koskettimilla pelleilyä sekä muutakin rummuttelua kuin vain pöytien. Olen jonkun verran pseudosävellellyt biisejä, enemmän sitten sanoittanut.

Viime vuosina soittaminen on jäänyt olemattomaksi. Olen oikeastaan soitellut enemmän kitaraa ja cajonia, niitäkin tosin puhtaasti rippileireillä kerran pari vuodessa. Korona-aikana 2020 tartuin basson varteen monien vuosien tauon jälkeen ja uusi innostus alkoi. Ehkä tässä vielä saisi kehiteltyä jotakin, opiskeltua uuttakin?

Lempigenret ja -bändit löytää helposti Last.fm -profiilistani.

Viimeksi päivitetty 24.04.2020

Advertisement