Kirkkovaltuutettu

Olen Sanasta elämään-listalta viime seurakuntavaaleissa (2018) Vantaan seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon ja Tikkurilan seurakunnan seurakuntaneuvostoon ponnistanut seurakunnan luottamushenkilö. Kiitos tästä mahdollisuudesta ja luottamuksenosoituksesta nuorelle pojanklopille!

Perusduunin lisäksi minut valittiin yhdeksi kolmesta Vantaan edustajasta pääkaupunkiseudun yhteisen mediatoimikunnan johtokunnan jäsenistöön. Kuulen mielelläni kaikkien vantaalaisten kommentteja ja palautetta liittyen Kirkko ja kaupunki -lehteen, verkkotoimitukseen ja Jouluradioon.

Lisäksi minut valittiin Tikkurilan seurakunnan jumalanpalvelus- ja musiikkityöryhmän jäseneksi. Tämä on erittäin tärkeä paikka vaikuttaa erityisesti tulevan Tikkurilan kirkon jumalanpalveluselämään. Mikäli sinulla on antaa palautetta erityisesti jumalanpalveluselämästä (mutta myös musiikkityöstä, vaikka omat intressini ja osaamiseni sen puolella on heikompaa), niin kuulisin sitä mielelläni. Mikäli sinulla on myös ideoita ja aktiivisuutta jumalanpalvelus- tai musiikkityön kehittämiseksi Tikkurilan seurakunnassa, ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteyttä saa parhaiten lähettämällä minulle suoraan sähköpostia tai sitten Vantaan seurakuntien yhteydenotto-lomakkeen kautta.

Olen alle vielä jättänyt ne teemat, joita halusin nostaa seurakuntavaaleissa esille sekä listan kirjoituksista, jotka käsittelevät seurakuntien työtä enemmän tai vähemmän suoraksi.

Mitä tahdon ajaa luottamushenkilönä?

1. Jumalanpalvelus seurakunnan keskiössä
2. Maallikkotoiminnan kehittäminen
3. Nuorten aikuisten tavoittaminen

Vahvuudet:

1. Teologinen tietämys
2. Rippikoulu- ja nuorisotyön kokemus
3. Vahva perusseurakuntatausta
4. Aikaisempi kokemus luottamustoimesta eri seurakunnista
5. Idealistisuus

Heikkoudet:

1. Vähäinen kokemus talouselämästä sekä seurakunnan hallinnon pyörittämisestä
2. Idealistisuus

Aiemmat luottamustoimet:

Kirkkovaltuuston jäsen, Lempäälän seurakunta (2010–2011)
Nuorisopajan pj., Lempäälän seurakunta (2010–2011)
Opiskelijaneuvoston jäsen, Suomen teologinen instituutti (2011–2014, 2016–2018)
Seurakuntaneuvoston varajäsen, Maarian seurakunta (2014–2016)

Seurakuntatyökokemus:

Kesäteologina Kangasalla, Lempäälässä, Parikkalassa, Messukylässä ja Naantalissa 2012–2017
Rippikoulutyöntekijänä Vesilahden seurakunnassa talvella 2018 ja 2019.
Isosena ja isosten isosena Lempäälän seurakunnassa 2008–2011
Ehtoollisavustajana tarvittaessa Lempäälän seurakunnassa vuodesta 2010 eteenpäin
Opetuksia kristinuskosta eri seurakunnissa ja järjestöissä 2011→

Ajatelmia:

Kirkko on minulle tärkeä. Sen piirissä minut on kastettu ja sen piirissä olen saanut olla koko elämäni. Aktiivisin aika seurakunnassa Lempäälässä alkoi oman rippikouluni jälkeen, jolloin jäin mukaan nuorisotoimintaan ja vietinkin seuraavat 4 kesää rippikoulutyössä eri tehtävissä. Tämän jälkeen suunta jatkui yliopistomaailmaan mielessäni sekä kutsumus papin työhön että työ teologisessa norsunluutornissa (tutkijakammiossa). Tällä hetkellä opinnot ja auenneet ovet ovat vieneet ainakin muutamaksi vuodeksi norsunluutornin puolelle, mutta papin kutsumuskin edelleen kolkuttelee. Norsunluutorneilun on kuitenkin tarkoitus palvella perusseurakuntatyötä, jossa kädet pysyvät tukevasti mullassa.

Olen tajunnut pikkuhiljaa sen arvon, joka meidän kirkollamme on. Haluaisin, että jokainen paikallisseurakunta voisi olla elävä. En näe seurakunnan ja seurakuntalaisen suhdetta tuottaja–kuluttaja-suhteena, jossa seurakuntalaiset maksavat kirkollisveron, jonka perusteella he saavat seurakunnalta tiettyjä palveluja. Sen sijaan näen seurakunnan ensisijaisesti yhteisönä, johon kuuluvat Kristukseen kastetut, ja jonka sydän, keuhkot ja aivot on yhteinen jumalanpalvelus. Kirkko on Jumalan yhteen kokoontunut perhe, ja tämä tulee todeksi paikallisseurakunnassa jumalanpalveluksessa yhteisellä aterialla. Siksi tahdonkin ensisijaisesti olla mukana kehittämässä jumalanpalvelusta niin, että jokainen seurakuntalainen saa siellä kohdata sekä itsensä ja lähimmäisensä että ennen kaikkea Jumalan. Mielestäni kirkon suurin kriisi ja haaste on jumalanpalveluselämän kriisi ja haaste.

Toinen painopisteeni valtuutettuna olisi maallikkotoiminnan kehittäminen. Jokaisella meillä on taitoja, jotka Jumala on meille antanut ja joilla Jumala on meitä siunannut. Nämä taidot voidaan tuoda yhteen ja sillä tavalla rakentaa seurakuntaa. Kun Tikkurilaan rakennetaan uutta kirkkoa, niin nämä kaksi tekijää, nimittäin jumalanpalveluselämä ja maallikkoaktiivisuus, tulee ottaa erityisesti huomioon.

Kolmanneksi kannan huolta erityisesti nuorista aikuisista. Ehkä asiassa on myös oma lehmä ojassa. Haluaisin olla luomassa mahdollisuuksia heidän tavoittamisekseen ja nuorten aikuisten toiminnan kehittämiseksi.

Neljänneksi, mikäli saan äänioikeuden kirkolliskokousvaaleissa, niin lupaan äänestää sellaista maallikkoa, joka sitoutuu Raamattuun ja kirkon tunnustukseen, kuten Kirkkolaki (§1) ja Kirkkojärjestys (§1) olettaa ja ne on kautta aikojen ymmärretty.

P.S. Parokiaalijärjestelmästä johtuen on mahdollista, että tullessani valituksi joudun jättämään luottamustehtävän noin kauden puolivälissä mahdollisen muuton takia. Vähintään 2 vuotta vielä asumme Tikkurilassa, mutta sen jälkeinen tulevaisuus on avoin perheelleni. Tekisin kuitenkin ne vuodet, jotka annetaan, ahkerasti töitä seurakuntamme ja kirkkomme parhaaksi. Haluan kertoa tämän etukäteen, sillä aiemmat kauteni seurakuntien luottamuselimissä ovat jääneet tästä syystä kesken vasten tahtoani.

P.S.S. Tulin valituksi Vantaan seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon (46 ääntä) sekä Tikkurilan seurakunnan seurakuntaneuvostoon (43 ääntä). Kiitän luottamuksesta ja yritän olla sen arvoinen! Muistetaan rukoilla kirkkomme ja seurakuntiemme luottamushenkilöiden puolesta.

Blogikirjoituksia, jotka liittyvät jollain lailla seurakuntavaaleihin tai seurakuntatyöhön:

#minunkirkkoni vai #Kristuksenkirkko? (10/2018)
Ajasta aikaan varjellut – Lempäälän seurakunnan lähikirkkohistoria (11/2016, ks. lopun pohdinnat)
Joutuvatko ateistit jatkossa tukemaan hihhulointia verovaroin? (10/2014, kirkollisverotuksen uudistamisesta)
Kenen näköinen kirkko? (09/2014, kirjoitus edellisten seurakuntavaalien aikaan, edelleen ajankohtainen)
Nuoren aikuisen mentävä aukko (01/2014)
Neljä teesiä seurakuntatyöhön (09/2013)
Haastettu messu (02/2013)
Haastetun kirkon haastetut työntekijät (12/2012)

Hur skulle vi förmedla tro till unga idag? (01/2014)
Rätt förkunnelse behövs (12/2013)

Päivitetty 18.07.2019

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s