Linkkejä

Gryningsljuset – ruotsinkielinen blogini, jonne tosin en tällä hetkellä kirjoita mitään. Ehkä joskus tulevaisuudessa taas?

Polin-institutet Inez och Julius Polin -institut för teologisk forskning on Åbo Akademin yhteydessä toimiva instituutti, jonka puitteissa työstän väitöskirjaani varhaisjuutalaisesta patriarkka Jaakobiin kohdistuvasta tulkinnasta. Sivuilta löydät lisätietoa instituutista, sen rahoittamista projekteista ja tutkijoista, sekä yhden haastattelun meikäläisestä (på svenska).

Uskosta, teologiasta ja Raamatusta

Areiopagi.fi – (luonnon)Tieteen, filosofian ja teologian risteytys.

Bibletoolbox.net – Apuvälineitä Raamatun ja kristinuskon tuntemiseen. Vastauksia suuriin kysymyksiin, Raamattukarttaa Uudesta testamentista ja aikajanaa Vanhaan testamenttiin, lyhyitä selityksiä yms. Ylläpitäjänä SLEY. Myös englanniksi, ruotsiksi ja japaniksi.

Dosentin kammiosta – Dosentti Timo Eskolan sivusto, josta löytyy esseitä, artikkeleita ja blogikirjoituksia eri aiheista sekä hänen kirjojensa esittelyä.

First Things – Amerikkalainen teologinen ja kulttuurinen aikakauslehti. Lyhyemmät tekstit ilmaisia, itse pääjulkaisu maksullinen.

Historian Jeesus – Dosentti Tom Holménin vetämän Åbo Akademin teologisen tiedekunnan Historical Jesus Workshopin (2007–2011)  kotisivut, tavoitteena popularisoida historian Jeesuksen tutkimusta.

Hopenews – Lempäälän nuoren seurakunnan kotisivut.

Iesus Aboensis – Åbo Akademin historian Jeesuksen työryhmän ja Humanististen tieteiden, psykologian ja teologian tiedekunnan julkaisema aikakauskirja historian Jeesuksesta suomeksi ja englanniksi.

Katolista hapatusta – Viisi katolista älykköä, joista neljä käännynnäistä, kirjoittelevat teologiaa. Emil Anton, Oskari Juurikkala, Eetu Manninen, Joona Korteniemi ja Juho Sankamo.

Lempäälän seurakunta – Lempäälän ev.lut. seurakunnan kotisivut.

Luterilainen.net – Tunnustuksellista luterilaista opetusta uskonpuhdistuksen reformaatiouskonpuhdistusjuhlamerkkivuoden (2017) kunniaksi. Sivustoa ylläpitää Lähetyshiippakunta.

Maata Näkyvissä – Pohjoismaiden suurin kristillinen musiikkitapahtuma Turussa, vuosittain yli 10 000 kävijää.

Nettipappi.net – Kangasalan seurakunnan keskustelufoorumi, jossa nettipappi Marko vastaa kysyvien kysymyksiin.

Nettiraamattu – Netistä löytyvä Raamattu, mukana myös hakutoiminto ja lukuisa siivu eri käännöksiä monesta suomenkielisestä aina kuningas Jaakkoon ja alkukieliin.

N.T. Wright Unofficial – Emerituspiispa, UT:n eksegetiikan professori N.T. Wrightin epäviralliset sivut. Artikkeleja, saarnoja, ja kaikkea muuta.

Perusta – teologinen lehti uskon ja ajattelun avuksi. Itse olen ollut mukana toimituksessa vuodesta 2017 lähtien.

Raamatunlukijain liitto – RLL:n kotisivut. Materiaalipankista löytyy mahtavia sovellutuksia esimerkiksi toiminnallisten ryhmätehtävien pitämiseen Raamatun parissa. Hetkinen ja Liftari taas auttavat Raamatun lukemisessa.

Raapustus.net – Savolaisen, Turussa nykyään asuvan matematiikan opettajan ylläpitämä sivusto, joka opettaa Raamatusta ja sen tulkinnasta. Sieltä löytää myös vastineen Thomas Carlssonin Ristiriitainen Raamattu -kokonaisuuteen.

Seurakuntalainen – Uutisportaali hengellisille uutisille. Paljon uutisia, jotka eivät tule suuriin lehtiin.

Suomen teologinen instituutti – STI:n kotisivuilta paljon eri artikkeleita eri aiheista sekä Biblos-raamattusivusto.

Teologia.fi – Helsingin ja Itä-Suomen yliopiston sekä Åbo Akademin teologisten opinahjojen yhteisesti ylläpitämä sivusto, joka esittelee yliopistoteologiaa.

Teologiska.com – Teologiska Studentföreningen vid TF, eli TSF:n kotisivut. På svenska, javisst.

Tikkurilan taivaan alla – Blogi uuden Tikkurilan kirkon valmistumisesta. Itse olen mukana ihan vain luottamushenkilön ominaisuudessa, seuraamassa valmistumista ja toivottavasti ideoimassa toimintaa.

Uusi Alku – Perinteinen loppiaistapahtuma, jota järjestää Lempäälän seurakunta.

Åbo Akademi, teologi – Åbo Akademin teologisen ”tiedekunnan” kotisivut.

Peleistä

Rock, Paper, Shotgun – PC-pelien arvioita, katsauksia ja mukava määrä subjektivismia.

Sarjakuvista

Existential Comics – Filosofis-humoristinen sarjakuva.

JP Ahonen – Parhaan suomalaisen sarjakuvapiirtäjän kotisivut.

Muusta

Capoeira Forca Natural – Ympäri Suomea toimivan capoeiraseuran kotisivut.

Kirstu – Kirstut ja nurkat tyhjenee tekstiilimateriaalista, kun taiteilija luo uutta. (Samalla ukko saa kirjoille lisää tilaa. No ei vaineskaan!)

Mytomatoes.com – Ilmainen ja helppokäyttöinen työkalu Pomodoro-tekniikan käyttöön. Suosittelen!

Unokeo Design – Kotimaista, eettistä ja ekologista käsityötä siitä kiinnostuneille.

Päivitetty 18.07.2019

Mainokset