Minä

Nimi: Topias Tanskanen
Twitter: @Aamunvaloa
Sähköposti: aamunvaloa [ät] gmail [piste] com
Syntymävuosi: 1992
Kiinnostukset: Usko, teologia, seemiläiset kielet, klassinen kreikka, Raamattu, capoeira, internet, pelit, opettaminen, kirjoittaminen, musisointi (basso), näytteleminen
Lempielokuvat: Drunken Master, Tonari no Totoro, K-Pax, Ghost In The Shell 2: Innocence, Postman Blues, Tenavat, taistelulajielokuvat
Lempikirjat: Dragonlance-sarja, Maameri-saaga, Raamattu, Siddhartha, Mika Waltarin tuotanto, JP Ahonen

Olen teologian opiskelija Åbo Akademista, pääaineenani Vanhan testamentin eksegetiikka. Sivussa opiskelen Lähi-idän tutkimusta Helsingin yliopistossa. Sitä ennen opiskelin muutaman vuoden Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Valkolakin sain vuonna 2011 Tampereen yhteiskoulun lukiosta, “TYKistä”.

Usko kolmiyhteiseen Jumalaan määrittää elämääni hyvinkin pitkälle, tai ainakin pyrin siihen, että se määrittäisi. Teologia, erityisesti eksegetiikka, on suuri kiinnostuksen kohteeni ja kristinuskosta opettaminen intohimoni.

Videopelit ja pelaaminen ovat toinen intohimoni. Ne ovat värittäneet lapsuuttani ja nuoruuttani ja värittävät yhä nykyistäkin elämääni. Kiitokset siitä erityisesti Nintendolle, Valvelle ja BioWarelle!

Kolmas tärkeä osa elämääni on musiikki ja musisointi. Sekä musiikin kuuntelu että sen soittaminen, säveltäminen (jos sitä siksi voi minun kohdallani sanoa) ja ennenkaikkea sanoittaminen on harrastus, jolle tahtoisin myös löytää enemmän aikaa.

Päivitetty 01.04.2017

Mainokset