Minä

Nimi: Topias Tanskanen
Sähköposti: aamunvaloa [ät] gmail [piste] com
Syntymävuosi: 1992
Kiinnostukset: Usko, teologia, seemiläiset kielet, Raamattu, capoeira, frisbeegolf, internet, pelit, opettaminen, kirjoittaminen, kääntäminen, musisointi (basso)
Lempielokuvat: Drunken Master, Tonari no Totoro, Ghost In The Shell 2: Innocence, Postman Blues, Tenavat, taistelulajielokuvat
Lempikirjat: Dragonlance-sarja, Maameri-saaga, Noituri-sarja, Raamattu, Siddhartha, Mika Waltarin tuotanto, JP Ahonen

Olen lempääläinen, takaisin kotiseudulle palannut teologinplanttu. Tällä hetkellä väännän Vanhan testamentin väitöskirjaa Åbo Akademiin. Samaisesta opinahjosta sain teologian maisterin paperit kouraan keväällä 2018. Sivussa opiskelen lisäksi hepreaa ja seemiläisiä kieliä Helsingin yliopistossa. Valkolakin sain vuonna 2011 Tampereen yhteiskoulun lukiosta, “TYKistä”.

Lisätietoa väitöskirjatyöstäni löytyy (på svenska) Polin-instituutin sivuilta ja englanniksi Åbo Akademin tutkimusportaalista. Tutkimusprojektista, johon oma väitöskirjaprojektini liittyy, saa englanniksi tietoa täältä.

Usko kolmiyhteiseen Jumalaan määrittää elämääni hyvinkin pitkälle, tai ainakin pyrin siihen, että se määrittäisi. Teologia, erityisesti eksegetiikka, on suuri kiinnostuksen kohteeni ja Raamatusta sekä kristinuskosta opettaminen intohimoni.

Videopelit ja pelaaminen ovat toinen intohimoni. Ne ovat värittäneet lapsuuttani ja nuoruuttani ja värittävät yhä nykyistäkin elämääni. Kiitokset siitä erityisesti Nintendolle, Valvelle ja BioWarelle!

Kolmas, nykyään liian vähälle jäänyt osa elämääni on musiikki ja musisointi. Sekä musiikin kuuntelu että sen soittaminen, säveltäminen (jos sitä siksi voi minun kohdallani sanoa) ja ennenkaikkea sanoittaminen on harrastus, jolle tahtoisin myös löytää enemmän aikaa.

Päivitetty 23.11.2020

Advertisement