Minä

Nimi: Topias Tanskanen
Sähköposti: aamunvaloa [ät] gmail [piste] com
Syntymävuosi: 1992
Kiinnostukset: Usko, teologia, seemiläiset kielet, Raamattu, capoeira, frisbeegolf, internet, pelit, opettaminen, kirjoittaminen, kääntäminen, musisointi (basso)
Lempielokuvat: Drunken Master, Tonari no Totoro, Ghost In The Shell 2: Innocence, Postman Blues, Tenavat, taistelulajielokuvat
Lempikirjat: Dragonlance-sarja, Maameri-saaga, Noituri-sarja, Raamattu, Siddhartha, Mika Waltarin tuotanto, JP Ahonen

Olen lempääläinen, takaisin kotiseudulle palannut teologinplanttu. Tällä hetkellä työskentelen tutkijana Åbo Akademissa Polin-instituutin ja Suomen Akatemian rahoittamassa projektissa ”Isaiah between Judeo-Christian Borderlines”. Tutkin varhaista syyrialaista Jesajan reseptiohistoriaa. Sivussa opiskelen lisäksi hepreaa ja seemiläisiä kieliä Helsingin yliopistossa. Lisätietoa työstäni löytyy Åbo Akademin tutkimusportaalista. Sieltä voi myös ladata ns. ”Open Access”-julkaisut.

Väittelin 2023 tohtoriksi Ensimmäisen Mooseksen kirjan varhaisjuutalaisesta reseptiohistoriasta, erikoistuen toisella vuosisadalla eKr. kirjoitettuun Riemuvuosien kirjaan. Tietoa väitöskirjastani ja linkki sen lataussivulle löytyy täältä.

Usko kolmiyhteiseen Jumalaan määrittää elämääni hyvinkin pitkälle, tai ainakin pyrin siihen, että se määrittäisi. Teologia, erityisesti eksegetiikka, on suuri kiinnostuksen kohteeni ja Raamatusta sekä kristinuskosta opettaminen intohimoni.

Videopelit ja pelaaminen ovat toinen intohimoni. Ne ovat värittäneet lapsuuttani ja nuoruuttani ja värittävät yhä nykyistäkin elämääni. Kiitokset siitä erityisesti Nintendolle, Valvelle ja BioWarelle!

Kolmas merkittävä intohimoni viimeisinä vuosina on ollut frisbeegolf. Se haastaa kehittymään, opettelemaan pitämään tunteet kurissa, nauttimaan luonnosta sekä sietämään painetilanteita. Mikäs sen mukavampaa!

Päivitetty 20.06.2023