Minä

Nimi: Topias Tanskanen
Twitter: @Aamunvaloa
Sähköposti: aamunvaloa [ät] gmail [piste] com
Syntymävuosi: 1992
Kiinnostukset: Usko, teologia, seemiläiset kielet, klassinen kreikka, Raamattu, capoeira, internet, pelit, opettaminen, kirjoittaminen, musisointi (basso), näytteleminen
Lempielokuvat: Drunken Master, Tonari no Totoro, K-Pax, Ghost In The Shell 2: Innocence, Postman Blues, Tenavat, taistelulajielokuvat
Lempikirjat: Dragonlance-sarja, Maameri-saaga, Noituri-sarja, Raamattu, Siddhartha, Mika Waltarin tuotanto, JP Ahonen

Olen Vanhan testamentin eksegetiikan jatko-opiskelija Åbo Akademissa. Sieltä sain teologian maisterin paperit kouraan keväällä 2018. Sivussa opiskelen Lähi-idän tutkimusta Helsingin yliopistossa. Valkolakin sain vuonna 2011 Tampereen yhteiskoulun lukiosta, “TYKistä”.

Lisätietoa väitöskirjatyöstäni löytyy (på svenska) Polin-instituutin sivuilta.

Usko kolmiyhteiseen Jumalaan määrittää elämääni hyvinkin pitkälle, tai ainakin pyrin siihen, että se määrittäisi. Teologia, erityisesti eksegetiikka, on suuri kiinnostuksen kohteeni ja kristinuskosta opettaminen intohimoni.

Videopelit ja pelaaminen ovat toinen intohimoni. Ne ovat värittäneet lapsuuttani ja nuoruuttani ja värittävät yhä nykyistäkin elämääni. Kiitokset siitä erityisesti Nintendolle, Valvelle ja BioWarelle!

Kolmas tärkeä osa elämääni on musiikki ja musisointi. Sekä musiikin kuuntelu että sen soittaminen, säveltäminen (jos sitä siksi voi minun kohdallani sanoa) ja ennenkaikkea sanoittaminen on harrastus, jolle tahtoisin myös löytää enemmän aikaa.

Päivitetty 11.12.2018

Mainokset