Pelaaminen

Borderlands

Borderlands

Tietokone- ja videopelit ovat olleet osa elämääni oikeastaan aina, ainakin niin kauan kuin suinkin jaksan muistaa. PC-pelaaminen tuli tutuksi jo hyvin nuorena; käytössä kuluivat sellaiset pelit kuin Doom, Duke Nukem 3D, Commander Keen, Baldur’s Gate ja Jagged Alliance, sekä lukuisat indiepelit, joita ladattiin MBnetin Apajasta ja Huvi- ja hyöty -rompuilta. Nintendoja olen hakannut vähintään yhtä kauan, ellen jopa kauemminkin. NES ja SNES värittivät lapsuuttani ilman TV-kanavia sellaisilla peleillä kuten Exodus, Off Road, Super Mario Bros. 3, Super Mario All-Stars, Super Mario Kart, Yoshi’s Island ja Donkey Kong Country. Palo Nintendoon ja Nintendon konsoleihin ja peleihin on yhä kohtuullisen vahvana minussa. Varsinkin Mariot, eli marskat ovat lähellä sydäntäni.

Air Buccaneers UT2004-modista

Omistankin Wiin ja GameCuben. Vaikka N64:n sukupolvi jäi välistä, olen sitä myöhemmin enemmän ja vähemmän paikkaillut. Myöhemmin olen kuitenkin sisäistänyt PC-pelaamisen yhä voimakkaammin omaksi peliskenekseni. Erityisen lähellä sydäntäni ovat Valven pelit ja BioWaren roolipelit. Voisin myös mainita suomalaisen LudoCraftin UT2004 modista kasvaneen Air Buccaneersin peliksi, jonka kehitystä seurasin tiiviisti. APB Reloaded on myös koukuttanut paljon. Se on loistava peli muutaman ystävän kanssa pelaten. Se on kestänyt ehkä eniten aikaa ja tahkoamista nettimoninpeleistä omalta osaltani.

Air Buccaneers UT2004-modista

Välillä julkisuudessa on syytetty pelejä vaikka mistä yhteiskunnan ongelmista. Itse olen varsin skeptinen sen suhteen; ainakaan itse en itseäni luonnehtisi yhteiskunnalle kovin hirveäksi taakaksi. Pelit ovat ainakin itselleni opettaneet paljon; jonkin verran jopa historian tuntemista, sekä varsinkin englannin kieltä. Uskon myös, että peleillä on ollut vaikutusta mielikuvitukseni suuruuteen. Pelien ääressä on vietetty monta unohtumatonta sosiaalista hetkeä ystävien kanssa. Pelit ovat aina olleet osa elämääni ja varmasti pysyvätkin, vaikka nykyään vähemmän pelaankin kuin joskus aikanaan.

Air Buccaneers HD Beta

Lanipelailua, Counter-Strike: Source

Mainokset